Taliban’ın bir sonraki hedefi: Kazan Ekonomik Forumu

Afganistan Talibanı, BRICS Destekli Kazan Ekonomik Forumuna Katılmak İstiyor

Afganistan Talibanı temsilcileri, 15-16 Mayıs tarihlerinde Kazan’da gerçekleştirilecek olan BRICS destekli Kazan Ekonomik Forumuna katılmak istediklerini açıkladı.

Afganistan hükümeti, etkinliğe yüksek düzeyde katılım sağlamayı hedefliyor.

Afganistan Geçici Sanayi ve Ticaret Bakanı Nuriddin Azizi, Tataristan Başkanı Rustam Minnihanov’a bir mektup göndererek, “Önde gelen iş insanlarımızın ürünlerini en iyi şekilde tanıtmak için iyi bir konumda bir sergi düzenlemek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Rusya ve İslam Dünyası Arasındaki Ekonomik İş Birliği İçin Ana Platform

Taliban, forumu “Rusya ve İslam dünyası ülkeleri arasındaki ekonomik iş birliği için ana platform” olarak adlandırarak sürekli ortakları olmak istediklerini belirtti.

Rusya’nın Afganistan’daki İş Merkezi Başkanı Rustam Khabibullin, 60’tan fazla Afgan girişimcinin kurutulmuş meyve, fındık, takı, tekstil, kozmetik, temizlik ve gıda gibi ürünlerini sergilemek istediklerini açıkladı.

Ayrıca Taliban, forumda Rusya ile Afganistan üzerinden 50 milyon metreküp sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) geçişi konusunda bir anlaşma imzalamak istediklerini duyurdu.

Rusya’nın Gizli İlişkisi

Taliban, daha önce Kazan’daki çeşitli forumlara katılmıştı. İlk olarak 2023 yılında Tataristan’ın başkentinde düzenlenen KazanForum’a bir heyet göndermişlerdi.

Ancak Rus yetkililer, bu ziyareti gizli tutmaya çalışmıştı. Organizasyonu düzenleyen Yatırım Geliştirme Ajansı yorum yapmayı reddetti ve programda Afganistan’dan gelen misafirler yer almadı. Sadece TASS, İngilizce sitesinde bu ziyaretten bahsetti.

Daha sonra Taliban, eğitim alanındaki ilerlemelerini paylaşmak için iki kez daha Kazan’a geldi. 2024 sonbaharında şehirde düzenlenen BRICS zirvesine katılmak istediler, ancak mektuplarına cevap alamadılar.

2021’de ABD askerlerinin aniden ülkeden çekilmesiyle iktidarı ele geçiren Taliban, insan ve kadın haklarını ihlal eden yasaları yüzünden henüz hiçbir dünya ülkesi tarafından resmi olarak tanınmıyor. Fakat Rusya ve Çin, gayri resmi olarak Taliban ile ilişkilerini sürdürüyor.

Related Posts

İsrail’in “kalıcı işgal” planına Avrupa ülkelerinden tepki: Gazze Filistin halkına aittir

İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, İzlanda ve Lüksemburg’un dışişleri bakanları İsrail’in güvenlik kabinesi tarafından bu hafta onaylanan Gazze’nin kalıcı işgalini ve Filistinlilerin bölgeden tehcir edilmesini öngören planına tepki gösteren bir …

99 gün sonra Meclis’e geldi… Devlet Bahçeli’den DEM Parti’ye taziye ziyareti: Eliyle Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafını sevdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti’nin TBMM’deki Sırrı Süreyya Önder için taziye programına katıldı. Bahçeli, DEM Parti’ye baş sağlığı dileklerini iletti.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Hindistan Pakistan’a saldırının sebebini açıkladı

Hindistan Dışişleri Bakanı Vikram Misri dün Pakistan topraklarına “Sindoor Operasyonu”PAHALGAM SALDIRISINA CEVAP Sindoor Operasyonu hakkında bilgilendirme yapılan basın toplantısında konuşan Mısri, “Pakistan’a ait ve Pakistan işgalindeki topraklarda …

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.

ABD’de İmamoğlu’lu ‘Hak, Hukuk, Adalet’ fotoğraf sergisi

Los Angeles’ın en büyük sanat etkinliklerinden biri olan Brewery Artwalk kapsamında açılan Hak, Hukuk, Adalet fotoğraf sergisi, 3-4 Mayıs Pazar günü sergilendi. İki gün boyunca yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği sergi, Los Angeles sanat çevresinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir