Ekonomide işler hiç de iyi değil! Vergi rekortmeni dev şirket bile konkordato talebinde bulundu

Karataş Şirketler Grubu: Köklü Geçmiş ve Zorlu Süreçler

Karataş Şirketler Grubu’nun kökleri 1958 yılında İstanbul’da Ziver Karataş tarafından atıldı. Şirket, zamanla alt şirketlere genişleyerek büyüdü. Karataş Demir Çelik, Karataş Sac Boru, Karataş Demir Çelik Gebze Şubesi, Karataş Sac Boru İzmir Şubesi, Karataş Çelik Servis Merkezi, Karataş Depolama ve Lojistik ve Karataş Makine İmalat gibi alt şirketler kuruldu.

Ziver Karataş’ın 2008 yılında vefatının ardından şirketin yönetimini Muhittin Karataş devraldı. Bursa Gemlik’te 31 bin 540 metrekare kapalı alanı ve toplamda 63 bin 910 metrekare alanda 9 deposu bulunan şirket, son zamanlarda zorlu günler geçiriyor.

6 Şirkete Konkordato Başvurusu

Şirketin mali sorunları nedeniyle mahkemeye başvurduğu öğrenildi. Buna göre, Karataş Çelik Servis Merkezi, Karataş Demir Çelik, Karataş Depolama ve Lojistik, Karataş Makine İmalat, Karataş Panel Saç ve Karataş Sac ve Boru gibi alt şirketler için konkordato talebinde bulunuldu.

3 Aylık Geçici Süre

Mahkemenin incelemesinin ardından 6 şirkete 3 aylık geçici konkordato süresi verildi. Konkordato sürecinde Mali konularla ilgilenecek uzmanlar Atilla Aksu, Uğur Yanık ve Havva Şüra Yaşargün görevlendirildi.

Ekonomik Zorluklar ve Vergi Rekoru

Karataş Şirketler Grubu ekonomik sıkıntılar yaşarken, aynı zamanda vergi rekortmeni unvanına sahip. 2016 yılında Kurumlar Vergisi’nde Gemlik’te 7. sırada en yüksek vergiyi ödeme başarısını gösterdi. Bu başarı nedeniyle Karataş Demir Çelik’e teşekkür belgesi sunulmuştu.

Ekonominin Değerli İsmi: Karataş Şirketler Grubu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde Karataş Sac ve Boru Anonim Şirketi, ‘Çevre ve Geri Dönüşüm Sektör Lideri’ ödülünü aldı. Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak, Karataş Şirketler Grubu’nu ödüllendirdi. Bu ödül, şirketin art arda 6. kez Sektör Lideri ödülünü alması anlamına geliyordu.

Related Posts

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı azaldı

Belediyelerce yapı ruhsatı verilen bina sayısı, ocak-mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,3 azalış gösterdi.

TOBB açıkladı: Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısı belli oldu

TOBB açıkladı: Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısı belli oldu

Bakan Şimşek: Önümüzdeki birkaç yıl içinde belki de cari fazlayı konuşuyor olacağız

Bakan Şimşek: Önümüzdeki birkaç yıl içinde belki de cari fazlayı konuşuyor olacağız

Türkiye’den Çin’e ulaşım ve lojistik atağı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Xi’an şehrinde 21-25 Mayıs 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan 9. İpek Yolu Uluslararası Fuarı’na katılacak. Bakan Uraloğlu, Çin-Avrupa Demir Yolu Ekspresi Küresel Ortaklar Eşleştirme Toplantısı’nda konuşma yapacak, Çin Halk Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, Xi’an Şehri Belediye Komitesi Sekreteri ve Shaanxi Eyaleti Valisi ile bir araya gelecek.

Konut fiyatlarında yüzde 32,9 artış!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayına ilişkin konut fiyat endeksini açıkladı. Konut Fiyat Endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 oranında arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 32,9 oranında arttı, reel …

Merkez Bankası anketiyle beklentiler değişti: İşte memur ve emekli maaşları için yeni tahmin

Milyonlarca memur ve emekli yeni dönem zamlı aylıklar için bekleyişe geçti. Temmuz ayında, TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamını açıklamasıyla maaşlara yapılacak zamlar netleşecek. Nisan ayı itibarıyla yılın ilk 4 aylık enflasyon verisi netleşirken, mayıs ve haziran aylarına ait enflasyon rakamları merakla bekleniyor. Merkez Bankası’nın son anketinde ise enflasyon tahminleri değişti. Peki son enflasyon öngörülerine göre memur ve emeklilere ne kadar zam olacak? En düşük emekli aylığı ne kadar olur? İşte detaylar…