ABD’li doktor gençlik formülünü açıkladı! 15 yıl geriye götürüyor: ‘En kötü gıda uzak durun’

Amerikalı Doktor Gençlik Formülünü Açıkladı: 15 Yıl Geriye Götürüyor, En Kötü Gıda Uzak Durun

68 yaşındaki Dr. Eric Verdin, uzun ömür ve sağlıklı yaşlanma konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri. Yaptığı bilimsel çalışmalar, genellikle vücudun yaşam tarzı değişikliklerine verdiği tepkilerden oluşuyor. Dr. Eric’e göre öğünlere dikkat edildiği zaman biyolojik yaşınız bile gençleşiyor.

Dr. Verdin, modern kahvaltı alışkanlıklarını eleştirerek, şekerli tahıllar ve portakal suyu gibi yüksek glisemik indeksli gıdaların zararlarına dikkat çekiyor. “Hayal edebileceğiniz en kötü kahvaltı, bir bardak portakal suyuyla eşleştirilmiş bir kase şekerli tahıldır” diye konuşan Verdin, bu tür gıdaların kan şekerinde ani dalgalanmalara yol açtığını belirtiyor.

Şekerli gıdalar, sadece gün içinde enerji seviyelerinde iniş çıkışlara neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda inflamasyonu artırarak yaşlanmayı da hızlandırabiliyor. Uzun ömür için kahvaltıda şekerden uzak durmalıyız.

Dr. Verdin’in önerdiği ideal kahvaltı modeli ise sağlıklı yağlar, protein ve yavaş sindirilen kompleks karbonhidratlardan oluşuyor. Bu modele, zeytinyağında pişirilmiş yumurta, tam buğday ekmeği üzerine avokado ve tütsülenmiş veya pişmiş somon örnek verilebilir. Besinler, uzun süre tokluk hissi sağlarken, sindirim sistemi ve beyin fonksiyonlarını destekler.

Dr. Verdin’in kahvaltı önerisi uzun ömürle ilişkilendirilen Akdeniz diyetine dayanıyor. Taze sebzeler, meyveler, baklagiller, tam tahıllar ve işlenmemiş gıdalardan oluşan bu diyet, sağlıklı yaşlanmanın temel taşlarından biri. Ayrıca doktor, Akdeniz diyetini benimseyen toplulukların daha düşük kronik hastalık oranlarına sahip olduğunu belirtiyor.

Kahvaltıyı atlamak veya yanlış besinlerle geçiştirmek, kan şekeri dengesizliklerine, enerji düşüklüğüne ve kilo kontrolünde zorluklara yol açabilir. Dr. Verdin, kahvaltının bilişsel fonksiyonları güçlendirdiğini, metabolizmayı canlandırdığını ve gün boyunca daha iyi bir odaklanma sağladığını ifade ediyor.

Bilimsel araştırmalara göre yaşam tarzı değişiklikleriyle biyolojik yaşın yavaşlatılabileceği söyleniyor. Dr. Verdin, bu süreci desteklemek için beslenme, egzersiz, uyku ve stres yönetiminin bir arada ele alınması gerektiğini ifade ediyor. Ancak elbette kahvaltı bu yaşam tarzı değişikliklerinin en önemli parçalarından biri olarak karşımıza çıktı.

Related Posts

Azı kararsızlık, fazlası kibir! Sağlıklı bir özgüven geliştirmek mümkün mü?

“Özgüven bir kas gibidir, ne kadar çalıştırırsanız, o kadar güçlenir!” diyen Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, özgüveni geliştirecek önerilerde bulundu.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.